‘In Vervoering’ Optreden samen met het koor sWing

‘In Vervoering’ Optreden samen met het koor sWing

Starts from: 26 november 2016

Start Time 20:15  End Time22:15

Zaterdag 27 november een feestelijke muzikale avond in het Witte Kerkje van Heiloo met het concert van het koor sWing, ‘in Vervoering’. Een gevarieerd programma waaraan naast sWing ook het viool/cello duo Donna Musica, pianist Hendrik-Jan Bosma en Les Boutons Joyeux deelnamen. En wij van Achterom. En dat allemaal onder leiding van dirigent Olaf van Rijn. Mooi en fijn om zo samen muziek te mogen maken in een vol Wit Kerkje in Heiloo!

Recensie “In Vervoering” met koor sWing, 26 november 2016.

Afgelopen zaterdagavond was de Witte Kerk volledig gevuld met het publiek voor het nieuwste optreden van koor sWing.

Het repertoire was gevarieerd, van dramatische nummers als Adèles Skyfall tot een komische solovertolking van Clouseaus De Fiets.

Nog meer smaken werden bediend door het toevoegen van optredens van strijkersduo Donna Musica, Hendrik-Jan Bosma en trekzakgroep Les Boutons Joyeux die de binnenkomst en pauze van een vrolijke ambiance voorzagen, en mannenkwartet Achterom. De inbreng van al deze verschillende musici maakte het geheel afwisselend, waarbij het plezier van de muzikanten zeer aanstekelijk werkte. Vooral dirigent Olaf van Rijn wist zijn enthousiasme goed over te brengen op het publiek.

Vervoering maakte zich vooral meester van de zaal tijdens een lied ter nagedachtenis aan de recent overleden poëet en zanger Leonard Cohen. Deze toevoeging aan het programma was een bijdrage van Achterom-lid Jan Tulp, en de hele zaal zong mee. Voor de rest van het programma heerste een vrolijke sfeer, de opgewektheid van muzikanten die goed samenwerkten en terecht trots zijn op wat zij het publiek ten gehore brachten.

youtu.be/Ao6T85qXII8  voor een weergave van het programma voor de pauze, en  youtu.be/7Q40VKl4ahE voor het programma na de pauze. Voor de ode aan Leonard Cohen, een tekst van Jan Tulp, zie: youtu.be/fdmxXE3GgnA